İSTANBUL TARİHİ FİLM OKUMALARI - TOPKAPI 1964

Etkinlikler 7 Şubat 2022 09:41
Videoyu Aç İSTANBUL TARİHİ FİLM OKUMALARI - TOPKAPI 1964
A
a

İstanbul Tarih ve Kültür Derneği olarak ayda bir yapacağımız film okuma programıyla, İstanbul’un tarihi mekanlarının, şehrin panoramasının ve kültürünün zaman içinde uğradığı değişimi eski yıllarda çekilmiş filmler üzerinden okumaya çalışacağız. Biraz sinema, biraz tarih çokça muhabbet diyerek film okuma programımıza başlıyoruz.

Program İçeriği:
  • Katılımcılar istanbultarih.com internet sitesi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapılacak başvurular neticesinde belirlenecektir. 
  • Programın etkin ve verimli olması amacıyla 15 kişi ile sınırlı tutulacak katılımcılar, devamlılık mecburiyeti olmadığı ve başka kişilere de katılım fırsat vermek için her ay tekrar belirlenecektir.
  • Her ay moderatör tarafından belirlenecek film, katılımcılara izleyebilecekleri internet adresi paylaşılarak bildirilecektir. 
  • Katılımcılardan programa gelmeden önce filmi izlemeleri ve filmde geçen İstanbul’a ait görüntülerle ilgili notlar almaları beklenmektedir. 
  • Programımız ruhuna uygun olarak tarihi Zeyrek semtinde Fatih Belediyesi’ne ait Zeyrek Akademi’de yaklaşık 1 – 1.5 saat sürecek şekilde yüzyüze yapılacaktır.
  • Programda moderatör tarafından film ile ilgili bilgiler paylaşıldıktan sonra 15-20 dk kadar filmin İstanbul ile ilgili sahneleri izlenecektir.
  • Daha sonra Katılımcılardan filmi izlerken aldıkları notlar ışığında İstanbul’un tarihi mekanları, şehrin panoraması ve kültürü hakkında değerlendirmeler yapmaları istenecektir. 

Kayıt olmayı unutmayın🙂

Kayıt için linki tıklayınız:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYBgw3XIVYvHjOFYu14TJHUi5dv6G0kIy-VfC2rQ_-Pk0Ocw/viewform

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

duyurular DUYURULAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

İstanbul'dan Dünya'ya Tarih'in İzinde