GENÇLER MEDENİYETİNE SAHİP ÇIKIYOR

Etkinlikler 1 Ekim 2017 15:26
Videoyu Aç GENÇLER MEDENİYETİNE SAHİP ÇIKIYOR
A
a

Derneğimiz ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığında gerçekleşen “Osmanlı Kültürel Mirası İzinde Medeniyetimize Yolculuk” Projemizin Açılış ve Tanıtım Toplantısı gerçekleşti.

30 Eylül Cumartesi günü, Sultanahmed Külliyesi’nin bir unsuru olan Sultanahmed Sıbyan Mektebi’nde gerçekleşen toplantıda Dernek Başkanı Tarihçi İbrahim Akkurt, İstanbul Tarih ve Kültür Derneği’nin dünü ve geleceği hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Proje fikrinin nasıl oluştuğundan, hangi süreçler sonrası projenin ortaya çıktığı ve proje boyunca katılımcılardan neler beklenildiği konularında bir konuşma gerçekleştirdi.

Proje Koordinatörü Bünyamin Koç ise; Projenin içeriğinden, gerçekleşmesi planlanan seminer, saha çalışmaları ve kitap tahlilleri hakkında detaylı bilgiler sundu.

36 öğrencinin katılımıyla Ekim 2017 – Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan  “Osmanlı Kültürel Mirası İzinde Medeniyetimize Yolculuk” isimli projemizin ilk programı 7 Ekim Cumartesi günü 11:30 – 13:00 saatleri arasında Fatih Sultan Mehmed Vakıf Üniversitesi Topkapı Yerleşkesi Toplantı Salonunda Prof.Dr.Suphi Saatçi’nin “Osmanlı Medeniyeti’nde Su Kültürünün Mimariye Yansıması” isimli seminer ile başlayacaktır. Seminer ücretsiz olup, halkımıza açıktır.  

 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

duyurular DUYURULAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

İstanbul'dan Dünya'ya Tarih'in İzinde