Dr. Mehmet Korkmaz ile "Bahriyede Bir Ömür"

Dersaadet Sohbetleri 19 Şubat 2022 21:52
Videoyu Aç Dr. Mehmet Korkmaz ile "Bahriyede Bir Ömür"
A
a

İstanbul Tarih ve Kültür Derneği’nin düzenlediği Dersaadet Sohbetleri’nin Mart ayındaki konuğu son dönemlerde denizcilik tarihi alanındaki çalışmalarıyla temayüz eden Dr. Mehmet Korkmaz oluyor. Program 2 Mart Çarşamba günü Fatih Zeyrek Akademi'de gerçekleşecektir.

Salgın sebebiyle uzun süredir ara verilen ve tarih severlerin yakın ilgisine mazhar olan Dersaadet Sohbetlerimizin Mart ayındaki misafiri "Bahriyede Bir Ömür; Sultan İkinci Abdülhamid'in Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa" isimli sunumuyla Dr.Mehmet Korkmaz olacaktır.

Dr. Mehmet Korkmaz, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümünde lisans eğitimi almıştır. Yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi SBE Tarih Bölümü Yakınçağ Anabilim Dalında, doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Yakınçağ Anabilim Dalında tamamlamıştır. Uzun yıllar ATASE ve Deniz Müzesi Arşivinde arşiv uzmanı olarak görev yapan Korkmaz, günümüzde öğretim üyesi olarak akademik hayatına devam etmektedir. "Basra Körfezi’nde Osmanlı Denizcilik Faaliyetleri (1847-1914)", "Bahriyede Bir Ömür & Sultan II. Abdülhamid’in Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa" ismimlerinde iki kitabı bulunmaktadır. 


Dersaadet Sohbetleri 2 Mart Çarşamba günü 18:30 – 19:30 saatleri arasında Dr.Mehmet Korkmaz ile "Bahriyede Bir Ömür; Sultan İkinci Abdülhamid'in Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa"
 konulu sunumuyla Zeyrek Akademi'de gerçekleşecektir.

Dünya küresinin mücevher beldesi İstanbul'u tanımaya çalışacağımız Dersaadet Sohbetimize İstanbul ve Tarih sevdalılarını bekleriz…
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

duyurular DUYURULAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

İstanbul'dan Dünya'ya Tarih'in İzinde