BÜYÜK ENDÜLÜS TURU

Yurt Dışı Geziler 31 Ekim 2017 09:33
Videoyu Aç BÜYÜK ENDÜLÜS TURU
A
a

25 Ocak - 1 Şubat 2018 tarihleri arasında 2 Ülke 14 şehri kapsayan 7 gece 8 günlük Büyük Endülüs Turu’na hazır mısınız?

Başvuru için tıklayın:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHBt_0Nkpqqq8sHjAJGNXThLwT0U4ASuOx4t24r1nS48g4QA/viewform


1.GÜN 25 Ocak 2018 MADRID

Sabah 06.00’da Atatürk Havalimanı Dış hatlar danışma önünde buluşma.THY yollarının TK1857 sefer sayılı uçağı ile saat 08.00’de Madrit’e hareket.Lokal saat ile 10.50’de varışımızın ardından turumuza başlıyoruz. Göreceğimiz yerler sırasıyla Paseo de Castellana, Puerto del Sol Meydanı, Plaza Mayor, Mecado de San Miguel, Kraliyet Sarayı ve Çevresi, Plaza de España, Plaza de Callao, Fuente de Cibeles, Edificio de Correos, Plaza de Toros, Fuente de Neptuno, Parque de Retiro, Estacion de Atocha, Cathedral de Almudena, Musedo de Prado, Estadio de Barnabeu.Tur bitiminde otelimize transfer. Akşam yemeği ve konaklama Madrit’deki otelimizde.



2.GÜN 26 Ocak 2018  MADRID-CORDOBA -SEVILLA
Sabah kahvaltısından sonra Cordoba’ya hareket ediyoruz,gezimiz esnasında göreceğimiz yerlerMezquita-Catedral de Cordoba, Calle Danes, Casco Historico de Cordoba, El Zoco, Barrio Juderia, Mezquita de los Andaluces, Alcazar de los Reyes Cristianos, Puento Romano, Molino de La Albolafia, Patio de los Naranjos, Calleja de las Flores, Casa de Sefarad, Puerto del Almodovar, Puerta del Puente, Plaza de las Tendillas, las Murallas de Cordoba, Monumento de Averreos, Temlo Romano, Plaza de la Corredera, Casa Andalusi. Tur bitiminde Sevilla’ya doğru hareket ediyoruz.Varışımızın ardından Sevilla’da gezeceğimiz yerler. Plaza de España, Parque de Maria Luisa, Catedral de Sevilla y la Giralda, Alcázar de Sevilla, Edificio Archivo de Indias, Barrio de Santa Cruz, Torre del Oro, Barrio de Triana, Plaza del Salvador, Metropol Parasol, Plaza de Torro, Royal Tabacco Factory, Plaza Nueva, Plaza de Ayuntamiento, Edificio la Adriatica, Palacio de San Telmo, Puerta de Jerez, Plaza Patio de Banderas, Costurero de la Rveina.Turumuzun bitiminde Sevilla’daki otelimize gidiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama Sevilla’daki otelimizde.



3.GÜN 27 Ocak 2018 SEVILLA-GRANADA
Sabah kahvaltısından sonra Sevilla’dan Granada’ya geçiyoruz. Görülecek yerler : Palacio de Al Hambra, Palacio De Carlos V, Generalife, Mirador de San Nicolás, Mezquita Mayor de Granada, Barrio de Albaicin, Carrera del Darro, Paseo de los Tristos, Catedral de Granada, la Madraza, Plaza Bib-Rambla, Plaza Nueva, Calle Navas, Corral del Carbón, Calle Elvira, Plaza de Isabel la Catolica, Fuente de las Batallas, Ayuntamiento de Granada.Gezi sonrası Cebelitarık’a hareket ediyoruz, varışımızın ardından Cebeli Tarık gezimize başlıyoruz. Tarifa Kalesi, Tarifa Eski Şehir, Cebeli Tarık Dağı, Algeciras Limanı, Tarifa Milli Parkı, İki Kıtanın Birbirine En Yakın Olduğu Manzara.Tur bitiminde otelimize transfer.Akşam yemeği ve konaklama Cebeli Tarık’daki otelimizde.



4.GÜN 28 Ocak 2018 CEBELITARIK– ALGERIA-TANCA- SEFSEVAN- FES
 Erken sabah kahvaltısından sonra Tanca’ya gitmek üzere otelden ayrılıyor Algeria’daki limana doğru hareket ediyoruz. Limanda Pasaport işlemlerinin ardından Fas’ın liman şehri olan Tanca’ya doğru hareket ediyoruz. Rehberimiz tarafından Tanca limanında karşılamadan sonra kısa bir Tanca şehir turu yapıyor ardından Tancada’ki suların aşındırmasıyla doğal olarak oluşan ve adını yarı insan yarı tanrı olan mitoloji kahramanı Herkül'den alan ve en büyük özelliği Afrika haritası şeklinde olan Herkül mağrasına gidiyoruz. sonra hercules mağarası Tangier, Atlas okyanusu ile Akdenizin sınırı olan ve Cebelitarık boğazına en yakın yer olan Cap Spartel’e gidiyoruz. (Afrika'nın Avrupa'ya en yakın karası) kısa bir geziden sonra,  Gök mavisine boyalı evleri ile nam salmış olan çok şirin bir kasaba Şafşavan’a geçiyoruz şehirdeki panoramik gezilerimiz sırasında, Kasbah, Medina, V. Muhammed Meydanı, Jemaa Bouzafar Camii kalıntılarının gezdikten sonra Medinanın doğusundaki serinlemek, sohbet etmek ve çamaşırlarını yıkamak için (güneşli Pazar günleri halı dahil olmak üzere) gelen yerel sakinler için bir buluşma noktası olan Ras el Maa şelalesini göreceğiz.Şafşavan turumuzun ardından Fes şehrine doğru hareket ediyoruz. Varışta otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama Fes’deki otelimizde.


5.GÜN 29 OCAK 2018 : FES

Kahvaltıdan sonra yarım günümüzü MoulayIdriss II tarafından 8. yüzyılda kurulan İmparatorluk şehirlerinin içinde en eski şehri olan Fes gezisine ayıracağız.Gezimize Eski Yahudi Mahallesi'nden başlayarak ardından Fas'ın en eski ve en büyüklerinden biri olan 14. Yüzyıl Sarayı Kapıları ve Fes Kraliyet Sarayını göreceğiz. Daha sonra Attarine ve BouAnania Medresesi (İslam dini üniversiteleri), Nejjarine çeşmesi, Mulay Ismail türbesi ve Karaouine Camisi ile Ortaçağ Medine'sini ziyaret edeceğiz. Medine'deki geleneksel bir restoranda Fas öğle yemeği aldıktan sonra.Yeni Fes’I görmeye gideceğiz. Fes Jdid'in ziyareti.
MedersaBouInania: Ebû InanFaris tarafından kurulan ve yerden tavana dek dekore edilmiş bir (İslam okulu). Medersa, Fas'ta müslüman olmayan turistlerin ziyaret edebileceği az sayıdaki dini yerlerden biridir.
Kairaouine Camii:  Fas'ın ikinci en büyük camisi 857 yılında Fatima tarafından yaptırılmıştır. Kairaouine Camisi, Batı'nın ilk üniversitesinin ve ikinci binyılın başında dünyanın en önde gelen öğrenim merkezi haline gelmiştir.
Al Karaouine Üniversitesi: 859'da kurulan bu üniversite, Müslüman dünyanın önde gelen manevi ve eğitim merkezlerinden biridir ve dünyanın en eski ve sürekli yüksek öğrenim kurumudur.
Medersa el Attarin: Aktar olarak bilinen yerel baharat tüccarlarının adını taşıyan (Kuran okulu).                          
Sultan AbouSaïd tarafından 14. yüzyılda öğrenci yurdu olarak kurulan Kairaouine Camii'ne bağlıdır.             
Akşam yemeği ve konaklama  Fes’deki otelimizde.


6.GÜN 30 OCAK 2018: MEKNES – RABAT- CASABLANCA

Kahvaltıdan sonra, Meknes’e gidiyoruz. Meknes gezimizde şehrin ana kapısı Bab Mansour’u ve şehir duvarlarını göreceğiz. Daha sonra Rabat’a doğru yola çıkıyoruz.Fas’ın başkenti olan Kraliyet şehrini geziyoruz. Mohamed V anıt mezarı, eski korsan kalelerini ve Salé kalesine göreceğiz. Yerel bir restoranda öğle yemeğinden sonra Casablanca’ya gidiyoruz.Otele varış ve odalara yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama Kazablankada’ki otelimizde.


7. GÜN  31 OCAK 2018:  CASABLANCA – MARRAKECH

Erken kahvaltının ardından panoramik şehir turu ve dünyanın en büyüklerinden biri olan muhteşem Hasan II camiyi dışardan görüp Marakeş'e hareket. Marakeş’e varışta Koutoubia cami minaresinin önünde kısa bir incelemeden  sonra yerel resturantda öğle yemeği molası .Yemekten sonra Bahia Sarayı ve UNESCO Milli Miraslar Listesi’nde bulunan Afrika’nın en hareketli şehir meydanı Jemaa El Fnaa'nın ve şirin çarşısını gezip alışveriş yapabileceğiz.Tur bitiminde otelimize transfer.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
İsteğe bağlı: Showları ile meşhur CHEZ ALI ‘de akşam yemeği alabilirsiniz.

8.GÜN 01 ŞUBAT 2018: MARRAKECH - CASABLANCA – İSTANBUL
Kahvaltıdan sonra Casablanca havalimanına gitmek üzere ayrılıyoruz. THY’nın TK618 sefer sayılı uçağı ile saat 14.35’de hareket ediyoruz. Saat 22.15’de İstanbul’a varış.



İKİ KİŞİLİK ODALARDA KİŞİ BAŞI : 1450 Euro
TEK KİŞİLİK ODA FARKI : 200 Euro


DAHİL OLAN HİZMETLER :
• 4 Yıldızlı otellerde iki kişilik odalarda kahvaltı dahil konaklama.
• THY ile İstanbul-Madrid gidiş// Casablanca –İstanbul dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
• Otellerde açık büfe sabah kahvaltıları.
• Tur süresince ulaşım ve havaalanı transfer hizmetleri.
• Tur süresince profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti.
• Sevilla Katedrali, Cordoba Camisi, Granada Al Hambra Sarayı giriş biletleri.
• Sevilla Katedrali, Cordoba Camisi, Granada Al Hambra Sarayı lokal rehberlik hizmetleri.
• Akşam yemekleri
• 3 öğlen yemeği Marrakech – Fes – Rabat
• Herculus- Qaraouiyne ve Bahia giriş ücretleri
• Şehir vergileri.

DAHİL OLMAYANLAR :
• Schengen vize ücreti istenirse tarafımızdan bu hizmet 130 Euro karşılığında verilecektir
• Otel odalarında alınan ekstralar.
• Programda dahil olarak belirtilmeyen öğle yemekleri.
• Rehber ve şoför bahşişleri

NOTLAR :
• Grubumuza özel olarak Tur rehberliğini Cordoba Üniversitesi Tarih bölümü mezunu olan rehberimiz yapacaktır.
• Tur paketinde belirtilen hizmetlerin tamamı uygulanacaktır ve herhangi bir ekstra ücret talep edilemez.


ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

- Uçak Bileti ve Otel Rezervasyonları için doldurulması zorunlu alanları lütfen boş bırakmayınız.
- Formu doldurduktan sonra, yetkililer sizinle irtibat kuracaktır.
- KATILIM VE KAPORA ÜCRETİ (500 EURO) ÖDEMEK İÇİN SON TARİH: 7 KASIM SALI 2017
- TUR ÜCRETİNİN KALAN KISMINI ÖDEMEK İÇİN SON TARİH: 25 ARALIK PAZARTESİ 2017
- Ön başvurunuzun kabulü için 500 euro teminat yatırmak zorunludur.


NOT: Endülüs Turumuz Ozzy Group ile ortak olarak gerçekleştirilmektedir.

Teşekkür ederiz.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

duyurular DUYURULAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

İstanbul'dan Dünya'ya Tarih'in İzinde