“Uluslararası Türk Askerî Eğitim ve Öğretim Tarihi Sempozyumu”

Kategori: Etkinlikler - Tarih: 16 Eylül 2021 09:36
“Uluslararası Türk Askerî Eğitim ve Öğretim Tarihi Sempozyumu”

Milli Savunma Üniversitesi – Türk Tarih Kurumu işbirliği ile MSÜ Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü tarafından 16-17 Eylül 2021 tarihlerinde “Uluslararası Türk Askerî Eğitim ve Öğretim Tarihi Sempozyumu” başlıklı bilimsel etkinlik düzenlenecektir.

Askeri eğitim öğretim tarih alanında ilk defa yapılan olan sempozyum Milli Savunma Üniversitesi Yenilevent/İstanbul yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

Etkinlikte, İslam Öncesi Dönemde Türk Topluluklarında Askerî Eğitim, Türk-İslam Devletlerinde Askerî Eğitim, Klasik Dönem Osmanlı Askerî Eğitimi, Yenileşme Dönemi Osmanlı Devleti’nde Askerî Eğitim ve Öğretim, Osmanlı’dan Günümüze Askerî Eğitim ve Öğretimde Yabancı Danışman ve Uzmanlar, I. Dünya Harbi ve İstiklal Harbinde Askerî Eğitim ve Öğretim, Cumhuriyet Döneminde Profesyonel Askerî Eğitim-Öğretim Kurumları, Türk Askerî Musikisi ve Azerbaycan’da Askeri Eğitim gibi konular ele alınacaktır.

Sempozyum, bu konuların yurtiçi ve yurt dışından akademisyenlerin gözünden arşiv belgelerine dayalı olarak ele alınmasını, araştırmacıların fikir alışverişinde bulunmasını ve bu vesileyle askeri tarih çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Etkinlik başta Azerbaycan ve Fransa olmak üzere yurt içi ve yurt dışından 81 bilim insanının katılımıyla iki gün boyunca üç salonda toplam 8 oturum halinde gerçekleşecektir.

Sempozyum açılışını Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan AFYONCU ile TTK Başkanı Birol ÇETİN yapacak.
 
İrtibat: Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu (MSÜ Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü)
TEL:0536 719 1376

Fatih GÜLDAL (MSÜ Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı
Tel: 0505 266 17 92

http://www.istanbultarih.com/haberprint/-uluslararasi-turk-asker--egitim-ve-ogretim-tarihi-sempozyumu--10341.html